چرا خریـد از مجمـوعه امیـدوار؟

icons8-ok-80-min

مشاوره رایگان جهت افزایش بازدهی محصول

icons8-ok-80-min

تجربه 30 ساله در کشت زعفران

icons8-ok-80-min

کود های اصل و تضمین شده

برای خریـد انواع کود زعفران با ما تماس بگیرید

منتظر شنیدن صدای گرم شما هستیم

09381383726
09152100101

مشـاوره و راهنمـایی رایـگان

خرید کود زعفران

خرید کود زعفران قطعاً مطابق با نیاز مزرعه و مراحل مختلف کاشت این محصول انجام می‌شود، یعنی آنچه که به عنوان کود زعفران می‌شناسیم، در واقع شامل کودهای مختلفی می‌شود که کود افزایش گلدهی زعفران نمونه‌ای از آن است. کشت زعفران به شرایط خاص و ویژه‌ای نیازمند است و از طرفی جهت بهبود عملکرد و باردهی بهتر این گیاه استفاده از کودهای مختلف توصیه می‌شود.

 کودی که به عنوان بهترین کود زعفران شناخته شده است دارای ترکیبات مغذی می‌باشد که می‌تواند تغذیه‌ای کامل و متوازن را برای گیاه فراهم کند، یعنی در کنار افزایش دادن عملکرد و کیفیت محصول می‌تواند مواد مغذی را نیز برای گیاه تامین کند، اما قطعاً خرید کود زعفران به موارد زیادی بستگی دارد که شما باید مطابق با مراحل مختلف رشد گیاه این کار را انجام دهید.

از طرفی نیز قطعاً قیمت کود زعفران برای کشاورز اهمیت بسزایی دارد، به همین دلیل باید این نوع کودها را از مکان‌های معتبری تهیه کنید که محصولات خود را با قیمت‌های منصفانه‌ای ارائه می‌دهند.

کود مخصوص زعفران

اگر قصد خرید کود زعفران را دارید، قطعاً با موارد متعددی مواجه خواهید شد که کود مخصوص زعفران نمونه‌ای از آن است، این کود عملکرد و رشد گیاه را بهبود می‌بخشد و ترکیبی از انواع مواد مغذی جهت توسعه و رشد گیاه می‌باشد.

نوع کود مایع شامل عناصر مختلفی مانند فسفر، پتاسیم و نیتروژن است، علاوه بر آن کودهای مخصوص، مواد دیگری مانند مس، روی، آهن و بور را دارد که این مواد را متناسب با شرایط و خاک مورد نظر جهت کشت زعفران تهیه می‌کنند. استفاده کردن از کود مخصوص مزیت زیادی دارد، چون این کودها علاوه بر آنکه تغذیه مناسب و متوازنی را برای گیاه فراهم می‌کنند، می‌توانند در باروری و عملکرد درست آن نیز تاثیرگذار باشند.

بهترین کود برای افزایش گلدهی زعفران

کودهای مخصوص زعفران به اشکال مختلف خوراکی یا مایع و گاهی نیز به صورت کودهای آلی به فروش می‌رسند، یعنی می‌توانید آنها را به صورت آبیاری ریشه، اسپری یا برای دوره‌های متفاوت رشدی استفاده کنید. بنابراین وقتی صحبت از بهترین کود زعفران می‌شود، در واقع شما باید به نکات مختلفی مانند مراحل رشد گیاه توجه داشته باشید و هرگز نمی‌توان یک کود را به عنوان بهترین کود در در این خصوص معرفی کرد.

یعنی مزرعه شما برای آنکه بتواند به بهترین و بالاترین سطح گلدهی برسد، به یک برنامه غذایی مناسب نیازمند است که باید این برنامه در طول سال به زمین اضافه شود. این برنامه تغذیه‌ای هنگامی کامل خواهد شد که کلیه عناصر برای زعفران در یک حد متعادل فراهم شود، یعنی اگر این عناصر در یک حالت تعادل قرار نگیرند نه تنها برنامه غذایی موجب افزایش عملکرد و باردهی گیاه نمی‌شود، بلکه احتمال دارد جواب عکس بدهد.

بنابراین برای انتخاب و خرید بهترین کود زعفران شما ابتدا باید نیاز مزرعه خود را در نظر داشته باشید، چون برنامه کوددهی که شما در سال‌های قبل برای مزرعه خود استفاده کرده‌اید، قطعاً در سال بعدی جوابگو نخواهد بود و به نوعی می‌توان گفت که مزرعه نسبت به این کودها مقاوم می‌شود. از طرفی مقدار عناصری که در خاک وجود دارند، می‌تواند در انتخاب کردن برنامه کوددهی تاثیرگذار باشد، یعنی ابتدا شما باید خاک را آنالیز کرده و نیاز آن را مورد بررسی قرار دهید، به این ترتیب می‌توانید بهترین کود زعفران را برای مزرعه خود انتخاب کنید.

زمان مناسب کوددهی

زمان مناسب کوددهی مزرعه زعفران از هر زمین نسبت به زمین دیگر متفاوت است و معمولاً این برنامه مطابق با فاکتورهای زیر مشخص می‌ شود:

  • سن زمین
  • پیشینه کوددهی
  • شرایط پیاز
  • نتیجه آزمایشات خاکشناسی

نکات مهم در کوددهی زعفران

در خصوص کود دهی زعفران تنها استفاده از انواع مختلف کودها کفایت نمی کند، یعنی شما باید بتوانید این کار را مطابق با برنامه کود پاشی متناسب با نیاز زمین و مراحل مختلف کاشت زعفران انجام دهید که این موضوع با توجه به بالا بودن قیمت کود زعفران اهمیت بسزایی دارد. در این راستا بهتر است که نکات و موارد مهم زیر را در خصوص کودپاشی زعفران در نظر داشته باشید:

  •  انتخاب کود مناسب

در هنگام کاشت زعفران یک سوال پرتکرار از طرف کشاورزان مطرح می‌شود و آن هم کامل‌ترین و بهترین کود برای زعفران می‌باشد. در واقع بهترین کود زعفران، کود حیوانی است، چون این نوع کود از نظر رشد و رویش گل زعفران، عملکرد بهتری نشان می‌ دهد، البته تاثیر عملکرد چنین کودی چندین سال پس از کاشت مشخص خواهد شد، اما از آنجایی که زعفران به عنوان گیاهی چند ساله شناخته شده است، دقیقاً هنگام به بار نشستن گیاه شاهد اثرات مثبت چنین کودی خواهید بود.

پس اگر قصد خرید کود زعفران را دارید در وهله نخست کود حیوانی را انتخاب کنید که در افزایش گلدهی گیاه نیز موثر است، اما این تاثیر اثرگذاری به مواردی مانند هوادهی مناسب خاک، تعادل بین مواد مغذی، ظرفیت خاک جهت نگه داشتن آب و غیره بستگی دارد.

  • نحوه محلول پاشی

برخی از کودهای زعفرانی به صورت مایع هستند که در فصل بهار و در برخی مواقع نیز در اواخر تابستان یا پاییز مورد استفاده قرار می‌ گیرند، اما موضوع مهم نحوه محلول پاشی و پیشگیری از هدر رفت مقدار آمونیاک موجود در این نوع کودها می‌باشد، چون این کودهای مایع را با استفاده از تراکتور به قسمت‌ های عمقی زمین وارد می‌ کنند.

اگر این محلول پاشی در اواخر تابستان انجام شود به عنوان محصول زمستانی، اگر در پاییز استفاده شود، به عنوان محلول پاشی بهار سال بعد و در پایان یخبندان زمستانی به عنوان افزایش دادن اسیدهای آمینه، مواد ریز مغذی و کودهای فسفر و پتاس در نظر گرفته می‌ شود که می‌ تواند پیاز و زعفران را تقویت کرده و موجب افزایش گلدهی و در نهایت نیز تامین عناصر ضروری گیاه شود.

شیوه درست محلول پاشی زعفران

در بیشتر مواقع محلول پاشی زعفران از بهمن ماه شروع شده تا نیمه فروردین ادامه پیدا می‌ کند که انجام دادن این کار به فاصله ۱۵ روز یک بار علاوه بر آنکه وزن پیاز را افزایش می‌ دهد، موجب رنگ پذیری بیش تر و بهتر گل‌ ها، گل‌آوری بیش تر و حتی تولید بیشتر کلروفیل خواهد شد.

افزایش یافتن قدرت تثبیت و حتی ماندگاری ریشه گیاه در عمق خاک از دیگر مزیت‌ های خوب محلول پاشی در فصل زمستان می‌ باشد. البته باید توجه داشته باشید این کار نباید در روزهای بارانی انجام شود و حتماً محلول پاشی را در روزهای آفتابی اجرا کنید. پیش از محلول پاشی نیز گیاهان را آبیاری کنید تا شرایط جهت جذب کردن بهتر عناصر در زمین مرطوب ایجاد شود.

برای تاثیر بهتر و بیشتر نیز هنگام محلول پاشی دقت کنید که کلیه سطوح گیاه به ویژه برگ‌ های آن کاملاً خیس شود، اما نباید محلول پاشی برگ‌ ها در هوای سرد یعنی دمای زیر ۱۵ درجه سانتی گراد باشد.

زمان مناسب کوددهی

از آنجایی که زعفران نوعی گیاه چند ساله می‌ باشد، به همین دلیل اضافه کردن انواع کودها باید به صورت مرحله‌ای انجام شود، چون در این حالت است که به تدریج مواد مورد نظر در داخل خاک آزاد شده و سازگاری بهتری با آن پیدا می‌ کند.

کود حیوانی نیز از این امر مستثنا نیست و حتی در نحوه کوددهی زعفران تاثیر بیش تر و بهتری را اعمال می‌ کند، اما نسبت و میزان کوددهی اهمیت دارد که باید حتماً مطابق با بهترین جدول زمان‌بندی به درستی این کار انجام دهید، چون حدود ۴۰ الی ۸۰ درصد از رشد گیاه زعفران به املاح و کود و تنها یک الی ۱۰ درصد از آن به آبیاری درست و مناسب بستگی دارد. پس هنگام خرید کود زعفران حتماً به فصل کود پاشی و نوع آن دقت کنید. بنابراین طی یک زمان بندی دقیق می‌ توان مراحل کوددهی به زعفران را مطابق با برنامه زیر انجام دهید:

  1. مرحله نخست پیش از کاشت

در این مرحله شما می‌ توانید ریشه‌ ها را برای رشد و فتح بیشتر آماده کنید که انواع کودهای شیمیایی و حیوانی را برای این مرحله مناسب هستند و کودهای حیوانی از جمله کود گاوی پوسیده موجب بهبود رشد پیازها و تقویت ریشه‌ ها می‌ شود. بهتر است از این نوع کود هر دو سال یک بار استفاده کنید. کودهای شیمیایی نیز مانند گوگرد بنتونیت دار، سوپر فسفات تریپل و سولفات پتاسیم هستند که موجب تامین مواد مغذی گیاه و هم چنین افزایش حاصل‌خیزی خاک خواهند شد. در سال نخست نیز می‌ توانید از کود سفید پیش از کاشت پیازهای زعفران استفاده کنید.

  1. مرحله دوم پس از برداشت

در این مرحله نیز همزمان با آبیاری کردن دوم کودکشی انجام می‌ شود که به آن کود زاج آب می‌ گویند، یعنی پس از برداشت کردن زعفران باید کودهای افزایش گل دهی و کود زاج آب استفاده شود که نوع اول موجب افزایش یافتن کیفیت و تعداد گل‌ ها و نوع دوم نیز موجب افزایش یافتن مقاومت گیاه و هم چنین تقویت ریشه‌ ها می‌ شود.

  1. مرحله سوم محلول پاشی

وقتی که گیاه در مرحله رشد خود قرار دارد، بهترین کود زعفران محلول پاشی می‌ باشد که موجب تامین کلیه مواد مغذی از طریق برگ‌ های گیاه می‌ شود و به سرعت نیز می‌توانند جذب گیاه شده و گلدهی و رشد آن را افزایش دهند. کودهایی مانند هیومیک اسید، جلبک دریایی و کود سه بیست برای این مرحله مناسب هستند.

کشت زعفران در خاک به صورت چند ساله می باشد به همین جهت رسیدگی هر ساله  به خاک برای تامین مواد مغذی مورد نیاز خاک ضروری می باشد . برای جلوگیری از کاهش گل دهی هر ساله باید با توجه به مواد مغذی مورد نیاز خاک از کود های مناسب استفاده کرد . تجربیات سالانه کشت زعفران نشان می دهد تامین مواد مانند فسفر ، پتاس و نیتروژن خاک و همچنین پوک و سبک کردن خاک پیاز زعفران در مراحل رشد و تکثیر این گیاه کمک بسیاری می کند که در نتیجه باعث افزایش گل دهی بیشتر آن می شود.

کود دهی حیوانی ( آبیاری گلاب )

کود حیوانی معمولا در فصل تابستان و قبل از برداشت و در آبیاری اول انجام می شود . در این مرحله معمولا از کود گاوی پوسیده استفاده می شود این کود در سال اول کشت قبل از کشت و در هنگام آماده سازی زمین و بعد از آن سال در میان توصیه می شود . در برخی سال ها می توان از کود های پتاس ، کود های فسفات و گوگرد نیز استفاده کرد.

کود زاج آب (آب دوم )

این کود بعد از برداشت گل زعفران و همزمان با آبیاری در حالی که هنوز گیاه زعفران از طریق ریشه های در خاک پیاز مادری تغذیه می کند استفاده می شود . این کود در ریشه پیاز های زعفران دختری و تکثیر آن بسیار کمک می کند که باعث افزایش گل دهی در سال بعد خواهد شد .

کود های محلول پاشی

این مرحله کوددهی در فصل زمستان انجام می شود که معمولا بین 2 تا 6 مرحله  اقدام به محلول پاشی مزرعه می شود. در این مرحله ریشه های پیاز زعفران وجود نداشته و مواد مغذی از طریق برگ های سبز زعفران جذب می شود و باعث تغذیه پیاز های دختری می شود.

نکات محلول پاشی

  1. محلول پاشی هر سه هفته یک بار صورت می گیرد و باید برگ ها کاملا خیس شود .
  2. در این محلول پاشی از آمینو اسید ها ( جلبک های دریایی ) ، ریز مغذی ها ( مولتی کمپلکس ) ، کود
  3. محلول پاشی باید در شرایط دمای ملایم با دمای حدود 15 درجه در شرایطی که روزنه های برگ ها کامل باز است انجام شود .
  4. محلول پاشی در زمان بارش باران صورت نگیرد.

کود های زرد آب

آبیاری آخر زعفران که در فروردین ماه انجام می شود در جهت حفظ رطوبت خاک برای ریشه پیاز دختری و پیشگیری از کنه و قارچ می باشد . کود و سم های مناسب جهت حفظ سلامت خاک پیاز زعفران ضروری است .